Marjanski Đir

Staza

Marjanski đir

OLIMPIJSKI I SUPER SPRINT

Plivanje

1500 m (375 m)

Plivaju se dva kruga od 750 metara suprotno od smjera kazaljke na satu, tj. jedan krug od 375 metara za super sprint.
Start je iz mora južno od gata “Matejuška”.
Po završetku drugog, tj. prvog kruga prolazi se s desne strane bove i pliva do plažice preko koje se izlazi iz mora i ulazi u tranziciju.

Bicikla

40 km (10 km)

Staza je kružna s dva okreta. Prvi okret je na rotoru na Benama, a drugi na rotoru na Mejama. Izlaskom iz tranzicijske zone vozi se Zapadnom obalom do rotora na Mejama i nastavlja se dalje prema rotoru na Benama.
Natjecatelji na olimpijskoj distanci rade 4 kruga između dva rotora, a oni na super sprintu rade samo jedan krug.
Nakon zadnjeg kruga natjecatelji nastavljaju vožnju zapadnom obalom prema zoni za tranziciju.

Trčanje

10 km (2.5 km)

Trče se tri i pol, tj. jedan i pol kruga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Natjecatelji na olimpijskom triatlonu izlaskom iz tranzicijske zone nastavljaju trčati prema Zapadnoj obali. Pri kraju Zapadne obale je okret i povrat prema tranzicijskoj zoni. Dalje se trči do kraja Rive, zaokreće prema i oko palače, niz Marmontovu ulicu, te prema gatu Matejuška, dok se ne dođe do početka trkačke staze.

Natjecatelji na super sprint utrci ne idu na Zapadnu obalu već kod izlaska iz zone idu odmah prema Rivi i nastavljaju dalje kao i natjecatelji na olimpijskoj distanci.

Nakon što natjecatelji naprave tri, tj. jedan krug, kreću u novi istim putem, ali dolaskom do Srebrnih vrata, prolaze kroz ista i idu prema cilju na Peristilu.

Plivanje

More

Temp mora

21-23° C

Bicikla

Brežuljkasto

Temp zraka

24 - 28° C

Trčanje

Ravno

Aerodrom

SPU

Zona tranzicije

Nakon izlaska natjecatelja iz mora, natjecatelji nastavljaju trčati lijevo prema zoni. Tu uzimaju biciklu, te istu guraju do mount linije koja se nalazi na cesti.

Povratak u zonu je istim putem u suprotnom smjeru, ali natjecatelji moraju proći s lijeve strane zone i gurati biciklu od mount linije do ulaza u zonu.

Natjecatelji ostavljanjem bicikle i izlaskom iz zone nastavljaju trčati prema zapadnoj obali.